Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ένα κομμάτι μετεωρίτη προσγειώθηκε σε σπίτι στη Νορβηγία


Μια νορβηγική οικογένεια έπεσε από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κομμάτι από μετεωρίτη που διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της στην καρδιά του Όσλο! 
Σπασμένη στα δύο, η «πέτρα» βάρους 585 γραμμαρίων πιθανότατα αποσπάστηκε από έναν μετεωρίτη που είχε παρατηρηθεί πάνω από τη Νορβηγία, την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και προσγειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας Τόμασεν σε λαϊκή γειτονιά στη νορβηγική πρωτεύουσα.
Το αντικείμενο είναι ένα «λατυποπαγές» που έχει σχηματιστεί από διάφορα κομμάτια βράχων, σύμφωνα με τον αστροφυσικό Κνουτ Γιέργκεν Ρεντ Εντεγκαρντ. «Είναι ένα συναίσθημα με πολλές πτυχές. Πρώτον, επειδή είναι σπανιότατο ένα κομμάτι μετεωρίτη να περνά μέσα από μια στέγη, και από την άλλη επειδή είναι ένα «λατυποπαγές», κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί»,δήλωσε. Κινούμενοι πολύ γρήγορα, οι μετεωρίτες διαλύονται σε κομμάτια όταν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο τα τμηματά τους να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον Σέρζ Κουτσμί, ερευνητή στο Ινστιτούτο ‘Αστροφυσικής του Παρισιού.




kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου