Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ένας άγγελος που φοράει τζιν και μιλά στο κινητό


Ψηλά στον καθεδρικό της πόλης Χερτόγκενμπος, στην Ολλανδία, ανάμεσα στα αγάλματα των ευγενών, των σταυροφόρων και των αγίων, το άγαλμα ενός αγγέλου ξεχωρίζει: μειδιά, έχει τα βλέφαρα κατεβασμένα, φοράει τζιν, κρατά τσάντα για λάπτοπ και μιλάει στο κινητό! Ο μικρός άγγελος λαμβάνει περίπου 30 κλήσεις την ημέρα! 



Η πρωτοβουλία ανήκει σ' ένα ζευγάρι ντόπιων, γονείς δύο παιδιών, οι οποίοι σχεδόν αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, τον περασμένο Απρίλιο, εγκαινίασαν μία τηλεφωνική γραμμή ώστε ο κόσμος να μπορεί να επικοινωνεί με τον Μικρό Αγγελο. Άρχισε για πλάκα, γρήγορα όμως γνώρισε τεράστια επιτυχία. Κι αυτό γιατί έχει πάρει τη μορφή απευθείας τηλεφωνικής σύνδεσης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που είτε έχουν ανάγκη από βοήθεια είτε απλώς νιώθουν μοναξιά.

«Το τηλέφωνο χτυπάει όλη μέρα», λέει η γυναίκα, που όπως και ο σύζυγός της επιθυμούν την ανωνυμία τους. Στις διακοπές των Χριστουγέννων μάλιστα τα τηλεφωνήματα αυξήθηκαν τόσο πολύ που το ζευγάρι σκεφτόταν σοβαρά να καταργήσει τη γραμμή. «Ήταν μια φορτισμένη συναισθηματικά χρονική περίοδος», υποστηρίζει. Ένα κοριτσάκι πήρε για να ικετεύσει τον άγγελο να προσευχηθεί για μια γιαγιά που μόλις είχε πεθάνει. Μια γυναίκα ζητούσε βοήθεια για να περάσει για πρώτη φορά τις γιορτές χωρίς τους γονείς της. Μια χήρα γύρευε προσευχές για τα νεκρά παιδιά της.

Δεν βρίσκονται όλοι όσοι επικοινωνούν σε έσχατη ανάγκη. «Τα παιδιά κάτω των 10 ετών είναι τα καλύτερα», λέει γελώντας η γυναίκα. Ρωτούν για τα πάντα: «Τι γλώσσα μιλάει. Τι θα φάει. Αν κρυώνει. Τι κάνει όταν βρέχει». Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του πελώριου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, δεν το διασκεδάζουν και πολύ. «Η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες», τονίζει ο Πίτερ Κόνεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου. «Ίσως και εκμεταλλευτές», προσθέτει με νόημα.

Το ζευγάρι ωστόσο δεν χρεώνει τις κλήσεις προς τον Μικρό Άγγελο και επιμένει πως δεν έχει κανένα όφελος. Απεναντίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, η εκκλησία ενεργοποίησε μια επίσημη γραμμή για όλους εκείνους που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον άγγελο προς 0,8 ευρώ το λεπτό.

tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου