Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Διατροφικά λάθη που κάνουμε στο γραφείο


Δεν θα το κρύψουμε ότι η διατήρηση ισορροπημένης διατροφής στο γραφείο είναι πολύ δύσκολη. Εξάλλου, όσοι εργαζόμαστε σε γραφείο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μπροστά από έναν υπολογιστή, κι έχουμε πρόσβαση σε κάθε λογής σνακ. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι κάνουμε τα πιο κάτω διατροφικά λάθη… 

Παραγγέλνουμε έτοιμα γεύματα

    
Τα έτοιμα γεύματα είναι συνήθως φορτωμένα με λιπαρά και θερμίδες! Αυτό κάνει τη διαδικασία της πέψης πιο δύσκολη, ενώ μην εκπλαγείτε αν μετά από ένα τέτοιο γεύμα χάσετε την ενέργειά σας. Ο οργανισμός αναγκάζεται να καταπιαστεί με την απορρόφηση του λιπαρού γεύματος και περιορίζει την παροχή ενέργειας στον εγκέφαλο και τους μυς.
 
Περιορίστε τα έτοιμα γεύματα όσο μπορείτε ή μάθετε να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές. Μια σαλάτα με κοτόπουλο (χωρίς παχυντικά σος) ή ένα φιλέτο κοτόπουλο στο γκριλ ή μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί, είναι καλές επιλογές για μεσημεριανό. Επίσης, παραγγείλετε το φαγητό σας πριν πεινάσετε. Όταν πεινάμε δεν ελέγχουμε εύκολα τον εαυτό μας ως προς την ποσότητα του φαγητού!
   
Μένουμε νηστικοί

  

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι μένοντας νηστικοί όλοι μέρα κάνουν καλό στη γραμμή τους. Ωστόσο, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, η τακτική αυτή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για το σώμα σας, αφού επιβραδύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Παράλληλα, μένοντας νηστικοί αποδίδετε λιγότερο στην εργασία σας.
 
Προγραμματίστε σωστά την εβδομάδα ώστε να έχετε κάθε μέρα μεσημεριανό. Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας στο γραφείο φρούτα ή άλλα ελαφριά σνακ (όπως κράκερς ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά) για ενδιάμεσα μικρογεύματα.
 
Δεν πίνουμε νερό 


Μερικές φορές είμαστε τόσο απορροφημένοι στην εργασία μας ή και τόσο φορτωμένοι με δουλειές, που αμελούμε να πιούμε τα απαραίτητα ποτήρια νερό. Από την άλλη, δεν παραλείπουμε να πίνουμε καφέδες ή αναψυκτικά, έχοντας την εντύπωση ότι αυτά τα ροφήματα θα καταπολεμήσουν τη δίψα μας. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα αναψυκτικά περιέχουν περίπου 6 κουταλάκια ζάχαρης, ενώ η υπερκατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνίες, προβλήματα στο στομάχι, ακόμη και αύξηση της αρτηριακή πίεσης. Προτιμήστε, λοιπόν, το νερό και τους χυμούς φρούτων για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας. Να θυμάστε ακόμη ότι δεν πρέπει να περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό. Όταν αισθανθείτε δίψα σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται. Φροντίστε να κρατάτε πάντα κοντά σας μια μεγάλη μπουκάλα νερό, για να μην βρίσκετε αφορμές να μην πίνετε νερό!
   
Τσιμπάμε παχυντικά σνακ 


Το γραφείο είναι ο χώρος για σνακ! Καθώς δουλεύουμε θέλουμε συχνά κάτι να τσιμπήσουμε για να μας δώσει ενέργεια. Ορισμένες φορές, όμως, τσιμπάμε απλώς από συνήθεια ή και βαρεμάρα. Καταφεύγουμε λοιπόν σε παχυντικά σνακ όπως τα κρουασάν ή τα τσιπς, τα μπισκότα κ.ο.κ. Η συμβουλή μας είναι να κρατήσετε την κατανάλωση αυτών των προϊόντων σε μόνο μερικές φορές τον μήνα. Για τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες προτιμήστε υγιεινά σνακ όπως: κράκερς με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά, ένα μικρό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι μελιού και 3-4 καρύδια, ένα κομματάκι παστέλι, ένα κουλούρι και ασφαλώς φρούτα.

insite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου