Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ποια είναι η μεγαλύτερη σταγόνα αίματος;Τρεις χιλιάδες φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Μπάεκσοεκ στη Νότια Κορέα συγκεντρώθηκαν σε ένα χειμερινό θέρετρο για να σχηματίσουν μια τεράστια σταγόνα αίματος… και όλα αυτά όχι για μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, αλλά για να στείλουν ένα σημαντικό μήνυμα! 

 


Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Νότια Κορέα είναι σκληρό, ο ανταγωνισμός για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο μεγάλος ώστε την ημέρα των εξετάσεων παραλύει η ζωή στη χώρα για να μην αποσπάσει κανένας και τίποτε την προσοχή των παιδιών. 
Όλα αυτά δεν εμπόδισαν 3.000 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Μπάεκσοεκ να συγκεντρωθούν σε ένα χειμερινό θέρετρο για να σχηματίσουν μια τεράστια σταγόνα αίματος. 


Ο λόγος για τον οποίο οργανώθηκε αυτό το εντυπωσιακό χάπενινγκ δεν είναι η φιλοδοξία τους να κερδίσουν μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σταγόνα αίματος στον κόσμο – που θα την κερδίσουν. 

Σκοπός τους είναι να στείλουν ένα μήνυμα στους συμπολίτες τους σχετικά με τη σημασία που έχει η δωρεά αίματος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Όπως φαίνεται, ο ανταγωνισμός δεν σκοτώνει τον αλτρουισμό ούτε η άμιλλα την αλληλεγγύη. offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου