Οι περισσότεροι λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες και δυστυχώς δύσκολα αντιστεκόμαστε σ’ αυτές όταν μας τις σερβίρουν ως συνοδευτικό στα εστιατόρια. Μπορείτε, ωστόσο, αλλάζοντας τη συνταγή να ξεφορτωθείτε τα λιπαρά και τις θερμίδες της μερίδας, χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση. Μάθετε πώς!
Έπειτα, χτυπήστε καλά δύο ασπράδια αβγών και προσθέστε τα στις πατάτες. «Ανακατέψτε» τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα. Βάλτε τις πατάτες σ’ ένα ταψί –προσέξτε να είναι χωριστά η μια από την άλλη- προσθέστε πολύ λίγο λάδι ή σπρέι μαγειρέματος και ψήστε! Θα χρειαστεί να «γυρίσετε» τις πατάτες σας μια φορά και σε 20 λεπτά θα έχετε τραγανές νοστιμότατες πατάτες!
Κάθε μερίδα περιέχει 173 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά (0 γρ. κορεσμένα), 36 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικές ίνες και 6 γρ. πρωτεΐνη.
insite.com.cy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου