Οι περισσότεροι λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες και δυστυχώς δύσκολα αντιστεκόμαστε σ’ αυτές όταν μας τις σερβίρουν ως συνοδευτικό στα εστιατόρια. Μπορείτε, ωστόσο, αλλάζοντας τη συνταγή να ξεφορτωθείτε τα λιπαρά και τις θερμίδες της μερίδας, χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση. Μάθετε πώς!
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόψτε 2 μεγάλες πατάτες στη μέση κατά μήκος, έπειτα κόψτε κάθε μισό σε λεπτές (περίπου 1 εκατοστό) φέτες. Στεγνώστε τις με μια χαρτοπετσέτα κι έπειτα προσθέστε τους το εξής μείγμα: τριμμένη φρυγανιά, αλάτι της θάλασσας, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, τσίλι σε σκόνη και μαύρο πιπέρι.
Έπειτα, χτυπήστε καλά δύο ασπράδια αβγών και προσθέστε τα στις πατάτες. «Ανακατέψτε» τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα. Βάλτε τις πατάτες σ’ ένα ταψί –προσέξτε να είναι χωριστά η μια από την άλλη- προσθέστε πολύ λίγο λάδι ή σπρέι μαγειρέματος και ψήστε! Θα χρειαστεί να «γυρίσετε» τις πατάτες σας μια φορά και σε 20 λεπτά θα έχετε τραγανές νοστιμότατες πατάτες!
Κάθε μερίδα περιέχει 173 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά (0 γρ. κορεσμένα), 36 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικές ίνες και 6 γρ. πρωτεΐνη.
insite.com.cy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου