Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε στα 132 της η γηραιότερη γυναίκα του κόσμουΓεννήθηκε τον Ιούλιο του 1880 και πέρασε ολόκληρη τη ζωή της στο χωριό Σάχινο, στη δυτική Γεωργία. Ο λόγος για την Γεωργιανή Αντίσα Χβίτσαβα, που ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο στη χώρα της. Η υπεραιωνόβια γιαγιά πέθανε πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο λόγω των βουλευτικών εκλογών στη χώρα η είδηση του θανάτου της πέρασε στα ψιλά. Η Χβίτσαβα αποσύρθηκε από τη δουλειά της, ως συλλέκτρια τσαγιού και καλαμποκιού, το 1965, σε ηλικία 85 ετών. Έγινε μάρτυρας και τον δύο Παγκοσμίων Πολέμων, της πτώσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και φυσικά της ανεξαρτησίας της χώρας της. Διαβάστε περισσότερα, δείτε και φωτό με τη γιαγιά και το πιστοποιητικό γεννήσεώς της!

Το πιστοποιητικό γεννήσεώς της είχε χαθεί στις επαναστάσεις και τον πόλεμο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ αλλά είχε δύο έγγραφα της σοβιετικής εποχής που πιστοποιούσαν την ηλικία της, ενώ η γεωργιανή κυβέρνηση είχε δεχτεί τον ισχυρισμό της και της είχε χορηγήσει διαβατήριο με την ημερομηνία «1880».
Είχε αποδώσει την μακροζωία της στη «πολλή δουλειά στο χωράφι και στην καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας ντόπιου μπράντι».
Το «τελευταίο αντίο» της είπαν χιλιάδες συμπατριώτες της, καθώς και τα 12 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 4 τρισέγγονά της.offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου