Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μουσακάς με μελιτζάνες






ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες 
4 μεγάλες πατάτες 
1/2 κιλό κιμά 
1/2 φλυτζάνι λάδι 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
1/2 φλυτζάνι κρασί 
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
1 κονσέρβα τοματάκι 
1 κουταλιά πελτέ 
1 ξυλαράκι κανέλλα 
αλάτι και πιπέρι 
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο 
4 κουταλιές βούτυρο 
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
1 κουτί γάλα εβαπορέ 
2 φλυτζάνια νερό 
λίγο μοσχοκάρυδο 
1 κρόκο αυγού 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Κόβετε τις μελιτζάνες σε στρογγυλά κομμάτια 
-Βάλτε τις σε ένα μπωλ με αλάτι και νερό για μισή ώρα 
-Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλλες και τις τηγανίζετε 
-Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε 
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι 
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην 
σβολιάσει 
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα 
-Αλατοπιπερώνετε 
-Σβήνετε με κρασί 
-Προσθέτετε τον μαϊντανό 
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε 
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά 
-Στρώνετε σε ένα ταψί τις πατάτες σε ένα στρώμα 
-Από πάνω στρώνετε τις μελιτζάνες 
-Απλώνετε τον κιμά 
-Λιώνετε το βούτυρο 
-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό 
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς 
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό 
ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το 
προηγούμενο 
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε 
-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά 
-Πασπαλίζετε με τυρί 
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 



Συνταγές από φίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου