ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
αλάτι και πιπέρι
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Κόβετε τις μελιτζάνες σε στρογγυλά κομμάτια
-Βάλτε τις σε ένα μπωλ με αλάτι και νερό για μισή ώρα
-Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλλες και τις τηγανίζετε
-Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην
σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Στρώνετε σε ένα ταψί τις πατάτες σε ένα στρώμα
-Από πάνω στρώνετε τις μελιτζάνες
-Απλώνετε τον κιμά
-Λιώνετε το βούτυρο
-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό
ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το
προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
Συνταγές από φίλους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου