Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σκύλος βοηθάει παιδιά να περπατήσουν


Το όνομα αυτού Ράλφ! Πρόκειται για ένα σκύλο, ο όποιος είναι μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου παίδων «Royal Children’s Hospital» στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Μάθετε πώς αυτός ο σκύλος βοηθάει τα παιδάκια να περπατήσουν, εδώ!
Ο Ράλφ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του «θαυματουργού θεραπευτή», αφού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, νοσηλεύονται παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
  

Κάθε Δευτέρα κάνει βόλτα με τους μικρούς του φίλους στους διαδρόμους του νοσοκομείου, ενώ συχνά τους κρατά παρέα στις κουραστικές συνεδρίες χημειοθεραπείας.

 
Ο Ράλφ μάλιστα συνόδευσε τη δίχρονη Claire στην πρώτη της βόλτα μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε.

 

Σε άλλη μια περίπτωση, στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα μικρό κορίτσι θεραπεύτηκε από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα χάρη σε ένα πρόγραμμα του νοσοκομείου παίδων, με τη συμμετοχή σκύλων θεραπευτών.

Το 2008 η μικρή Άλλυ Γκίλλεν εμφάνισε προβλήματα στη βάδιση. Μέσα σε μια μέρα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραματικά σε σημείο που δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Κατά τη διάρκεια παραμονής της σε κλινική της Μινεσότα την Άλλυ επισκέφθηκε ένας σκύλος-θεραπευτής. Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Άλλυ ξεκίνησε μια σειρά ασκήσεων αποκατάστασης με τη βοήθεια του σκύλου. Μεταξύ άλλων, κουνούσε τα χέρια της για το χαϊδέψει και το πήγαινε βόλτα με το αναπηρικό καροτσάκι της.

Μετά από 49 ημέρες, η Άλλυ άρχισε να σηκώνεται από το κρεβάτι και να κάθεται μόνη της στο αναπηρικό καροτσάκι, ενώ συνέχισε τη θεραπεία της ως εξωτερικός ασθενής.

offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου