Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η γέννηση ενός νησιούΗ γέννηση ενός νησιού 


Ένα νέο νησί άρχισε να δημιουργείται στην Κόκκινη Θάλασσα κάτι που διαπίστωσε η NASA μέσα από λήψεις δορυφόρων.

Στις 19 Δεκεμβρίου ψαράδες αλλά και ντόπιοι διαπίστωσαν πως υπήρξε έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα από ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αποτέλεσμα αυτών των εκρήξεων ήταν το μάγμα να έχει φτάσει στην επιφάνεια του νερού, και μάλιστα σχηματίζοντας βράχια που φτάνουν μέχρι και 30 μέτρα ύψος.

Αυτό διαπίστωσε η NASA μετά από έρευνες που έκανε, φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο νησί.

Δείτε τις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν… Η πρώτη είναι «τραβηγμένη» στις 23 Δεκεμβρίου που έχει δημιουργηθεί. Η δεύτερη είναι τραβηγμένη από το 2007, η οποία και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει…
«Εκρηκτικά» στοιχεία για τα υποθαλάσσια ηφαίστεια
• Το 75% της λάβας που εκρήγνυται προέρχεται από τα υποθαλάσσια ηφαίστεια.
• Όταν η λάβα έρθει σε επαφή με το κρύο νερό της θάλασσας παγώνει και αρχίζει σταδιακά να στερεοποιείται.
• Έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 5.000 υποθαλάσσια ηφαίστεια. Ωστόσο αρκετά δεν είναι προσβάσιμα, ακόμη και με τα παρόντα τεχνολογικά μέσα.
• Αυτό, διότι οι γεωλόγοι τα εντοπίζουν μέσω υδροφώνων μηχανημάτων, τα οποία λειτουργούν μέχρι ένα συγκεκριμένο βάθος του νερού.
• Οι Κανάριες Νήσοι χαρακτηρίζονται γεωλογικά ηφαιστιογενείς, αλλά δεν είναι μοναδικές στο είδος τους. Τα νησιά της Χαβάης είναι κι αυτά ηφαίστεια, τα οποία σταδιακά εξαπλώνονται.
• Σε χιλιάδες χρόνια από τώρα θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο νησί με την ονομασία »«Λο ‘ιχι».
• Σήμερα, αυτό το νησί βρίσκεται ένα χιλιόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά έχει ήδη κάνει εμφανή τη παρουσία του με τους αρκετούς σεισμούς που έχει προκαλέσει.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου