Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έφυγε στα 80 της η Τσίτα του θρυλικού Ταρζά


Ένα από τα πιο γνωστά ζωάκια του Χόλιγουντ, μια πραγματική σταρ, η Τσίτα, το χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζόνι Βαϊσμίλερ έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων.
Αιτία η νεφρική ανεπάρκεια όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.
Ο χιμπατζής που «έπαιξε» την Τσίτα στην πρώτη και πιο θρυλική απ' όλες τις ταινίες Ταρζάν (που γυρίστηκε στις αρχές της 10ετίας του '30) κατάφερε να επιζήσει των δυο άλλων συμπρωταγωνιστών του: του Τζόνι Βαϊσμίλερ που πέθανε το 1984 σε ηλικία 79 ετών και της Μορίν Ο' Σάλιβαν, της Τζέιν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών το 1998.
Το 2005 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος ανθρωποειδής πίθηκος. Του άρεσε να καπνίζει και να πίνει. Και παρότι ο μέσος όρος ηλικίας των χιμπατζίδων είναι τα 50 χρόνια, εκείνος έζησε μέχρι τα 80 του.
Μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα περίπου το 1960, ενώ πρώτα έμενε στο σπίτι του Βαϊσμίλερ.
Ήταν εξωστρεφής, του άρεσε να ζωγραφίζει, να βλέπει αμερικανικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους να γελάνε, λέει η Ντεμπι Κομπ, διευθύντρια του ασύλου.
Δε δημιουργούσε προβλήματα, αλλά όταν συνέβαινε κάτι που δεν του άρεσε, πετούσε κόπρανα, είπε ο Ρον Πριστ, εθελοντής στο Ίδρυμα.
Τον ανακάλυψε ένας εκπαιδευτής σε ένα ταξίδι του στην Αφρική τον Απρίλιο του 1932. Πρωταγωνίστησε όχι μόνο στον Ταρζάν, δίπλα στον Βαϊσμίλερ αλλά σε περίπου 50 ταινίες που είχαν σχέση με τη ζούγκλα. Έκανε την τελευταία του εμφάνιση στη «μεγάλη οθόνη» το 1967 στην ταινία Doctor Dolittle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου