Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ BLOG "ΔΕΛΦΙΝAKI"




ΤΙΝΟ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ





     Ο Τίνο, ένα μικρό δελφινάκι, ήταν ζωηρό από το πρωί. Οι σκανδαλιές με την Άνυ, τη θαλάσσια χελωνίτσα, δεν είχαν τελειωμό. Μέχρι που συνέβη κάτι απροσδόκητο που κανένας από το δύο φιλαράκια δεν περίμενε. Κάποια στιγμή, η Άνυ έχασε από τα μάτια της το Τίνο χωρίς να το καταλάβει… Μάταια φώναζε συνέχεια το όνομα του. Καμιά ανταπόκριση δεν έπαιρνε από το αγαπημένο της φιλαράκι.
      Μετά από μερικές ώρες και με δάκρυα στα μάτια, πήγε στη μητέρα του Τίνο και της είπε το νέο. Ότι το μικρό δελφινάκι εξαφανίστηκε… Τότε, άρχισαν να τον ψάχνουν. Και με τη βοήθεια και άλλων θαλασσινών φίλων τους, προσπαθούσαν να το βρουν…
      Λίγα χιλιόμετρα μακριά τους, ο Τίνο συζητούσε με ένα μικρό κοριτσάκι, τη Μέλανη.
      «Το ξέρω ότι θα με ψάχνουν όλοι τώρα» είπε ο Τίνο στην καινούργια του φίλη. «Έτσι όπως θα σε ψάχνουν κι εσένα» συνέχισε, αφήνοντας ένα χαδάκι στο μαγουλάκι της.
      Το μικρό κοριτσάκι είχε ήδη σταματήσει να κλαίει εδώ και ώρα. Ο Τίνο της ενέπνεε σιγουριά και ασφάλεια. Ένιωθε ότι δεν είχε λόγο να φοβάται τώρα.
      Όταν εκείνο το πρωί, μετά από ατύχημα έπεσε από το σκάφος του πατέρα της στη θάλασσα, τρόμαξε πάρα πολύ και πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να σωθεί. Έκλαιγε και φώναζε καθώς προσπαθούσε να κολυμπήσει. Τις εκκλήσεις της όμως για βοήθεια, δεν κατάφερε να τις ακούσει κανένα μέλος της οικογένειας της από το σκάφος, αφού δεν είχαν συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή την απουσία της.
      Ο μοναδικός που την άκουσε και έσπευσε να τη βοηθήσει, ήταν το δελφινάκι ο Τίνο. Ο οποίος δεν πρόλαβε καν να το πει στη φίλη του Άνυ, αποχωρίστηκε την παρέα της και αμέσως βρέθηκε δίπλα στη Μέλανη σώζοντας τη ζωή της…
      Τώρα τα δύο νέα φιλαράκια έκαναν παρέα, συζητούσαν, έλεγαν αστεία, γελούσαν, μα κυρίως έπαιζαν! Είχε περάσει η ώρα και δεν το είχαν καταλάβει. Όταν σταμάτησαν για να αφήσουν τον εαυτό τους να ξεκουραστεί, είχαν την τύχη να ακούσουν ανθρώπινες φωνές που φώναζαν το όνομα της Μέλανης. Οι στιγμές που ακολούθησαν είχαν προκαλέσει συγκίνηση στο Τίνο. Βλέποντας τη μικρή του φίλη να συναντά την οικογένεια της μετά από αυτή την περιπέτεια, ένιωσε και ο ίδιος τη χαρά της. Αποχαιρέτησαν ο ένας τον άλλο και έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούν. Οι γονείς του μικρού κοριτσιού ευχαρίστησαν το δελφινάκι και εκδήλωσαν την ευγνωμοσύνη τους. Προσφέρθηκαν αμέσως να το βοηθήσουν να βρει τη δική του οικογένεια.
      Ώρες αργότερα, όταν είχε πια βραδιάσει, ο Τίνο αναπολούσε τη ξεχωριστή εμπειρία που είχε βιώσει εκείνη τη μέρα. Ήταν χαρούμενος για τη γνωριμία που είχε με τη μικρούλα Μέλανη και που της έσωσε τη ζωή. Επίσης ήταν σίγουρος ότι όταν θα ξανασυναντηθούν θα περάσουν ακόμα καλύτερες στιγμές μαζί.  


Γράφτηκε από τη διαχειρίστρια του blog μας. 

Είναι η συμμετοχή του epimeno5.blogspot.com για το διαγωνισμό του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

5 σχόλια:

  1. αγαπημένη μου ξαδελφούλα.. ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή και τον χρόνο που αφιέρωσες για το διαγωνισμό μου....
    η ιστοριούλα σου μου άρεσε πολύ ,είναι πολύ τρυφερή και συγκινητική..

    υγ-θα ήμουν ιδιότροπη αν σου ζητούσα να το συνόδευες και με μια φωτογραφιούλα με δελφινάκια (και από ίντερνετ δεν με πειράζει) γιατί και οι άλλες ιστοριούλες συνοδεύονται από φωτογραφιούλες, θα ήθελα να είναι όλες ομοιόμορφες...

    ευχαριστώ και σε δελφινοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ... ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΙΝΟ ΜΑΣ....:))))

      Διαγραφή
  2. ωωωω εκαμες μας πολλα χαρουμενους τζιαι μενα τζιαι το δελφινουι (μπλοκ) για την αμεση ανταποκρισουα... ευχαριστουμεν ... εν πολλα ομορφη η φωτο του ... συγγενη μου που διαλεξες :)
    να σαι καλα καλη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλην εβδομαδα ξαδελφουλα μου... σ ευχαριστω για την ομορφη επιλογη φωτογραφιας... και η προηγουμενη μου αρεσε, αλλα αυτη ναι ειναι πιο ταιριαστη ... δελφινοφιλουθκια :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!!!! :))))

      Διαγραφή