Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

΄Ενα μοναδικό μοσχάρι. Επιβιώνει ζώντας με έξι πόδια


Φήμη αντάξια μίας διασημότητας απολαμβάνει στην Ελβετία ένα μοσχαράκι που παρά τις προβλέψεις των κτηνιάτρων δεν πέθανε μετά τη γέννησή του! Η Λίλι, το μοσχαράκι με τα έξι πόδια, ήρθε στον κόσμο πριν από επτά εβδομάδες σε μια φάρμα στη πόλη Ζίμενταλ, στο καντόνι της Βέρνης. Οι κτηνίατροι είχαν προβλέψει ότι δεν επρόκειτο να επιβιώσει, όμως η Λίλι τους διέψευσε και συνεχίζει να ζει με τέσσερα πόδια στο έδαφος και άλλα δυο… στην πλάτη! 



Ο κτηνοτρόφος Αντρέας Κνούτι, στον οποίο ανήκει, δήλωσε πως δεν θα της έκανε ευθανασία γιατί «είναι τόσο γεμάτη ζωή», αν και τόνισε ότι μια δυσμορφία στη σπονδυλική της στήλη σημαίνει πως μπορεί η Λίλι να μην αναπτυχθεί σε μια κανονική αγελάδα που παράγει γάλα.

Στην ελβετική τηλεόραση τα κανάλια δείχνουν συχνά τη Λίλι να τρέχει ανέμελη στα λιβάδια. Πλέον, το μικρό μοσχάρι απολαμβάνει και διεθνούς δημοσιότητας. «Παρ' όλο που δεν θα τη δω να γίνεται κανονική αγελάδα, δεν θέλω να την ξεφορτωθώ. Ίσως όμως τη δώσω σε κάποιον ζωολογικό κήπο, όπου θα τη φροντίσουν καλύτερα», καταλήγει ο Κνούτι.

Μοσχάρια με έξι πόδια είναι ένα θέαμα εξαιρετικά σπάνιο. Μια άλλη πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή της Λίζι, που γεννήθηκε σε μια φάρμα στη Βαυαρία το 2008 και η οποία ζει ακόμη, αφού όμως πρώτα υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των δύο επιπλέον άκρων της.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου