Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τρόμος σε σχολείο της Καλιφόρνια. Επτά νεκροί από πυρά ενόπλου!


«Μπείτε στη σειρά, θα σας σκοτώσω όλους» φέρεται να είπε ο δράστης στα θύματά του. 

Αντιμέτωπη με ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό βιας σε σχολείο βρίσκεται η αμερικανική κοινωνία. Αυτή τη φορά, όλα έγιναν σε χριστιανικό κολέγιο Οίκος του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια.

Δράστης ο 43χρονος Ουάν Γκοχ, Αμερικανός, κορεατικής καταγωγής που –σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters είναι πρώην μαθητής του κολεγίου- σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους τρεις. 
Μπήκε στο χώρο του κολεγίου σε κατάσταση αμόκ. «Μπείτε στη σειρά, θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε στα θύματά του πριν αρχίσει να πυροβολεί και να αφαιρεί αθώες ζωές. 

Πρώτα, μπήκε στο χώρο της υποδοχής του πανεπιστημίου και άνοιξε πυρ. Η συνέχεια του δράματος παίχτηκε στις αίθουσες όπου γίνονταν μαθήματα. Ο Γκοχ μπήκε μέσα, πυροβολώντας αδιακρίτως. 

Ο ιδρυτής του πανεπιστημίου, ο ιερέας Γιονγκ Κιμ, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης σπούδαζε νοσηλευτική, αλλά είχε καιρό να εμφανιστεί στο πανεπιστήμιο.
Λίγα λεπτά αφού σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο, ο 43χρονος άνδρας, πήρε το αυτοκίνητο ενός από τα θύματα και οδήγησε έως τη γειτονική πόλη Αλαμέντα. Σταμάτησε σε ένα μανάβικο και είπε στους υπαλλήλους ότι πυροβόλησε ανθρώπους. Στη συνέχεια, παραδόθηκε στην αστυνομία. 

Οι αρχές πιστεύουν ότι δεν είχε συνεργούς αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το κίνητρο, τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε στη δολοφονία επτά ανθρώπων. 
Πολλοί από τους μαθητές βρέθηκαν κρυμμένοι στις αίθουσες. Εκεί τους βρήκαν οι αστυνομικοί κατατρομαγμένους απ' όσα έζησαν. 

Το πανεπιστήμιο Oikos προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της θεολογίας, της μουσικής και της υγείας διαπνεόμενα από τις χριστιανικές αξίες.
Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά το μακελειό του 2007 στο πανεπιστήμιο Virginia Tech, όταν ένας φοιτητής άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 32 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

newsit.gr


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου