Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πώς να χάσετε μέχρι και 100 θερμίδες σε 15 λεπτά!


Ξέρατε πως μπορείτε να χάσετε μέχρι και 100 θερμίδες σε 15 λεπτά, χωρίς ειδικό εξοπλισμό, κάνοντας άσκηση στο σπίτι; Πώς; Με σχοινάκι! Το ίδιο σχοινάκι με το οποίο παίζαμε μικροί.



 Το σχοινάκι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και μπορείτε με αυτό να γυμναστείτε σε οποιονδήποτε χώρο (σπίτι, γυμναστήριο, ύπαιθρο ). Πέρα από το σχοινάκι κι ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια, δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό.

Η γυμναστική με σχοινάκι μπορεί να σας «γλιτώσει» από πολλές θερμίδες, ανάλογα πάντα με την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και με το σωματικό σας βάρος. Σε γενικές γραμμές, με 10 λεπτά απλών αναπηδήσεων και με τα δύο πόδια μπορείτε να χάσετε περίπου 70 θερμίδες.

Γιατί μας αρέσει; Το σχοινάκι είναι διασκεδαστικό, βοηθάει να κάψετε λίπος, βοηθά στη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, βελτιώνει την ευλυγισία και την αντοχή, γυμνάζει τα χέρια και τα πόδια, δυναμώνει τους μυς και βεβαίως είναι πολύ φτηνό! Αν πρόκειται να ξεκινήσετε, προτιμήστε ξύλινο πάτωμα ή λαστιχένιες επιφάνειες, που απορροφούν μεγάλο μέρος από τους κραδασμούς.


Εύκολο Πρόγραμμα

Μετά από ένα πεντάλεπτο ζέσταμα με βηματάκια και διατάσεις για τα πόδια, κάντε 10 αναπηδήσεις και με τα δύο πόδια. Έπειτα κάντε «κουτσό», δηλαδή αναπηδήσεις με το ένα πόδι. Ξεκινήστε με 10 αναπηδήσεις με το δεξί και έπειτα με το αριστερό πόδι. Στη συνέχεια, κάντε ακόμη 10 αναπηδήσεις και με τα δύο πόδια με ανάποδη περιφορά των χεριών. Μόλις ολοκληρώσατε ένα σετ! Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Αν είστε αρχάριοι, κάντε 4 σετ, με 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα ανά σετ.

InSite Info: Αυτό που θα καθορίσει αν το σχοινάκι είναι κατάλληλο για σας, είναι το ύψος σας. Σταθείτε όρθιοι και πατήστε με τα πόδια το κέντρο του. Αν οι άκρες από το σχοινάκι φτάνουν στις μασχάλες σας, τότε το μέγεθός του είναι το κατάλληλο για σας.
insite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου